Säännöt

 1. Pelikenttä on kooltaan 8 x 16 m, ja rajattu rantavedessä kelluvalla materiaalilla.
 2. Maalivahtia ei ole.
 3. Joukkueella on kaksi eriväristä yhdenmukaista paitaa / peliasua
 4. Pelijalkineet ovat pakolliset. (ei piikkarit tai jalkapallokengät)
 5. Pelivälineenä on salibandyn sääntöjen mukainen maila.
 6. Pelipallo on ”tuunattu” kelluva salibandypallo.
 7. Peliaika 2 x 5 minuuttia, puoltenvaihto n. 1 min.
 8. Kaikkien pelikenttien kellot käyvät samaan aikaan.
 9. Kentällä samanaikaisesti 4 kenttäpelaajaa, pelaajia max 8 henkilöä.
 10. Sisäänlyönti (sivurajalyönti) voi mennä suoraan maaliin.
 11. Korkean mailan raja on pelaajan oma olkapää. Tätä korkeammista mailoista tuomitaan vapaalyönti tai vapaalyönti ja rangaistuslaukaus. Jos pelaaja osuu vastustajaa mailalla päähään, tuomitaan rikkoneelle pelaajalle pelirangaistus. Eli hän ei saa enää ottaa osaa ko. otteluun, vaan joutuu siirtymään rannalle.
 12. Rikkeestä maalintekotilanteessa tuomitaan rangaistuslaukaus tyhjään maaliin kentän keskeltä. Tähän kuuluu myös tilanne jossa pallo on menossa ilmassa maalia kohti tai tulossa maalille ns. lähelle maalia pelattavaksi ja se estetään rikkomalla. Maalialueelle ei ole kenelläkään pelaajalla asiaa. Mikäli puolustaja pelaa palloa maalialueelta olemalla itse (muuta kuin maila) alueella niin siitä tuomitaan AINA rangaistusaukaus. Mutta myös pelin aikana vapaalyönti rikotulle joukkueelle.
 13. Mikäli hyökkääjä menee maalialueelle fyysisesti niin siitä tuomitaan vapaalyönti puolustavalle joukkueelle ja tehdyt maalit hylätään.
 14. Pelin aikana tuomitut rangaistuslaukaukset suoritetaan varsinaisen peliajan jälkeen. Rangaistuslaukauksia voi olla siis kertynyt useampia, myös molemmille joukkueille. Rangaistuslaukaukset suoritetaan VAIN ja ainoastaan mikäli niillä voi olla vaikutusta ottelun lopputulokseen voittajan suhteen. Esim. Mikäli joukkue A voittaa pelin 2-0 ja joukkueelle B on tuomittu yksi rangaistuslaukaus pelin aikana niin sitä ei suoriteta. Joukkueella B tarvitsisi tässä tapauksessa olla vähintään kaksi rangaistuslaukausta suoritettavana jotta ne suoritettaisiin. Mikäli molemmille joukkueille on tuomittu ottelun aikana rangaistuslaukaus niin hävinnyt joukkue tai tasapelin sattuessa vierasjoukkue aloittaa rangaistuslaukaukset. Toinen joukkue suorittaa rangaistuslaukaukset vain jos niillä on merkitystä ottelun voittajan suhteen kun ensimmäinen joukkue on suorittanut rangaistuslaukauksensa.
 15. Mikäli joukkue pelaa liian monella pelaajalla kentällä, tästä tuomitaan AINA rangaistuslaukaus.
 16. Lisäksi rikkeistä, joilla on tahallisesti tarkoitus vahingoittaa vastustajaa, tuomitaan pelirangaistus ja kisojen tuomaristo voi myös langettaa lisärangaistuksia. Törkeissä rikkeissä tuomaristo voi sulkea pelaajan tai koko joukkueen ulos turnauksesta. Myös epäurheilijamaisesta käytöksestä pelaajia, katsojia, tuomareita tai kisajärjestäjää kohtaan voidaan tuomitaan pelirangaistus ja mahdollinen tuomariston langettama lisärangaistus. Tuomarit päättävät mikä tuomitaan epäurheilijamaiseksi käytökseksi. Esim. rasistiset huudot.
 17.  Pelirangaistuksen saaneen pelaajan saa korvata toisella pelaajalla välittömästi tämän siirryttyä pois kentältä, mikäli joukkueella ei ole riittävästi pelaajia, jotta he voisivat korvata rangaistun pelaajan, joutuu joukkue pelaamaan vajaalla miehityksellä.
 18. Mikäli pelaaja rikkoo useasti ja ns. ”sääntöjen rajamailla”, tuomari voi varoittaa pelaajaa suullisesti. Mikäli pelaaja silti syyllistyy edelleen rikkeisiin, tästä tuomitaan pelirangaistus.
 19. Pelijakso ja peli maalin jälkeen aloitetaan keskipisteestä, kotijoukkue aloittaa 1. jakson.
 20. Keskialoituksesta ei saa tehdä suoraan maalia. Keskialoituksessa pallo on syötettävä ja ennen syöttöä kanssapelaajien on oltava ns. ”omalla”  kenttäpuoliskollaan.
 21. Maali syntyy kun pallo on ylittänyt kokonaan maalilinjan.
 22. Potkumaaleja ei hyväksytä.
 23. Mikäli pallo menee pelialueen ulkopuolelle, suoritetaan sisäänlyönti yhden metrin päästä reunasta.
 24. Mikäli pallo menee päätyrajasta yli puolustavasta pelaajasta, tuomitaan toiselle joukkueelle kulmalyönti sieltä puolelta kumpaa lähempänä pallo meni yli maalin. Kulmalyönti eli sisäänlyönti kulmasta suoritetaan noin metrin säteellä kulmasta.
 25. Jalkasyöttö kanssapelaajalle on SALLITTU!
 26. Pallon potkaiseminen useammin kuin kerran itselle on kielletty. Eli ns. ”kaksoiskosketus” on kielletty.
 27. Sisään- ja vapaalyönneissä vastapelaajan on oltava noin 2 metrin päässä.
 28. Vapaalyönti tai sisäänlyönti voi mennä suoraan maaliin.
 29. Ajanpeluusta (pallon pelaaminen usein tahallisesti pois pelialueelta) rangaistuslaukaus pelin jälkeen.
 30. Käsien, pään ja jalkojen käyttäminen pallontavoittelussa on kielletty.
 31. Pallon ilmakuljetus on kielletty. Pallon saa ottaa lavan päälle mutta pelaajan on pysyttävä paikoillaan. Mikäli pelaaja ottaa pallon lavan päälle ja liikkuu eteenpäin tai taaksepäin niin se on rike ja siitä tuomitaan vastustajalle vapaalyönti.
 32. Vastustaja mailan sitominen, painaminen tai nostaminen on kiellettyä.
 33. Taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen ja estäminen on kiellettyä.
 34. Tasatilanteessa ratkaisee: 1.tehdyt maalit 2.maalisuhde 3. keskinäisten otteluiden maalit 4. keskinäisten otteluiden maalisuhde 5. arpa
 35. Rangaistuslaukauksessa pallon saa ottaa lavan päälle ja palloa saa yrittää heittää ilmassa maaliin!

Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa sääntöjä.

Selvästi päihtyneet, peliä häiritsevät pelaajat / joukkue voidaan poistaa pelistä tai sulkea kokonaan pois turnauksesta.